Effektiv akupunktur og øreakupunktur i Odense

Akupunktur er en meget gammel terapiform – fundet af de første punkter skete for flere tusinde år siden. Et akupunkturpunkt på kroppen indeholder en lille målbar elektrisk spænding. Punkterne ligger overalt på kroppen og er forbundet via meridianbaner. Når der sættes en nål i et punkt, vil det sætte en bevægelse i gang, der fortsætter gennem alle meridianerne. Det tager energien ca. 30 minutter at nå hele vejen rundt. Nålene sender besked til kroppen om at helbrede sig selv.

Øreakupunktur virker på en anden måde, idet der fra øret er en direkte nerveforbindelse til den forlængede rygmarv, hvilket giver en besked til hjernen om at sende signal til kroppen. Øreakupunktur hjælper altså på en lidt anden måde, og er også en af grundene til, at lidelsesspektret de to former hjælper er lidt forskellige.

Den øreakupunktur jeg laver, er udviklet af den franske læge Paul Nogier. Auriculoterapi, som øreakupunktur også kaldes, har sin oprindelse i 1950’ernes Frankrig. Paul Nogier fandt efter mange års studier ud af, at øret afspejler hele kroppen og dens organer. Han blev indstillet til Nobelprisen i Medicin i 1996 for disse opdagelser.

Hvis man ser øret, skal man forestille sig et menneske i fosterstilling med hovedet nedad. Det vil sige, at øreflippen er hovedet, midterstykket af øret er kroppen med rygsøjlen, som løber langs den hårde kant yderst på øret. Arme, skuldre og de indre organer samt forskellige kirtler sidder placeret ud fra, hvor rygsøjlen er at finde. Toppen af øret repræsenterer benene, fødderne og hænderne samt halebenet og underlivsorganerne. Øreakupunkturen er effektiv mod stort set alt og bruges her på klinikken ofte sammen med kropsakupunkturen.

Liste over, hvad akupunktur kan hjælpe imod

 • Hovedpine
 • Migræne
 • Slidgigt
 • Diskusprolaps
 • Iskias
 • Frossen skulder
 • Hold i nakken
 • Barnløshed
 • Stress
 • Depression
 • Angst
 • Mave-/tarmproblemer
 • Søvnløshed
 • Graviditetsgener som f.eks. kvalme og bækkenløsning
 • Hedeture mm.

Jeg har gennem årene specialiseret mig i stress, barnløshed og migrænebehandling. Kontakt mig gerne for at høre om akupunktur eller øreakupunktur kan hjælpe lige netop din lidelse.

Akupunktur behandling i Odense ved nåle i hænderne
Øreakupunktur med 3 nåle i øret

Stressrelateret behandling.

Akupunktur kan bidrage til at genoprette en bedre balance i kroppen. Derfor kan der i mange tilfælde være hjælp at hente med akupunktur og øreakupunktur. Akupunktur har en beroligende virkning på kroppen og får dig til at føle dig fri og afspændt. Det virker også på de smerter, mange med stress oplever at have i f.eks. kæbe, nakke, hoved mm.

 

Depression

Akupunktur kan have en positiv effekt på depressive klienter. Behandlingen kan derfor med fordel bruges sammen med behandling hos psykolog/læge.

Akupunkturbehandlingen kan øge produktionen af lykkehormoner i kroppen, de såkaldte endorfiner. Dette har en beroligende effekt og giver en tilfredshedsfølelse. Symptomer som smerter, manglende appetit, kvalme, søvnløshed, træthed, hukommelses- og koncentrationsbesvær, angst og indre uro og nedsat sexlyst kan også lindres med akupunktur.

Akupunktur kan derfor være et godt valg til klienter, som døjer med gener og ubehag fra antidepressiv medicin, da akupunkturen også kan afhjælpe disse bivirkninger.

 

Allergi behandlinger

Akupunktur har vist sig at være særligt effektiv til at lindre symptomerne fra høfeber og allergi. Du kan starte behandlingen for helårsallergi hele tiden, mens du får det bedste udbytte af behandlingen for høfeber, hvis du påbegynder akupunktur, inden dine symptomer starter. Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger, der er brug for, da det afhænger af, hvor kraftig en allergi, du har. Behandlingen fortsættes, til du mærker kraftig lindring eller fuldstændig ophør af symptomerne.

 

Akupunktur og fertilitet.

Behandlingen bliver både brugt for at opnå naturlig graviditet men også i forbindelse med fertilitetsbehandling. Akupunkturbehandlingen går ind og hjælper med at gendanne kroppens balance, så chancerne for at opnå en graviditet øges. På den måde kan akupunktur også være en effektiv supplering til hormonbehandlingen ved insemination eller reagensglasbehandling.

Hvad enten der er tale om hormonforstyrrelser hos kvinden eller manden i forbindelse med forringet fertilitet, vil akupunktur kunne hjælpe med at få kroppen på rette kurs.
Behandling med akupunktur i forbindelse med både almindelige graviditetsforsøg og fertilitetsbehandlinger bør ske før og efter, at selve befrugtningen er fundet sted.

Diagnose

Diagnosen stilles ud fra puls-, tunge- og ansigtsanalyse, måling af punkter i ørerne samt naturligvis din sygehistorie.
Behandlingsreaktioner:
Der kan kortvarigt forekomme en forværring af symptomer. Ofte efter 1. og 2. behandling, men en del oplever lindring allerede efter 1 behandling. Typiske behandlingsreaktioner kan være træthed, tørst, mørk urin, forværring af symptomer.
Det er vigtigt, at du drikker godt med vand efter en behandling, så kroppen har noget at rense affaldsstoffer ud med. Ligeledes er det vigtigt, at du har tid til at hvile dig efterfølgende, da man ofte vil være træt efter en behandling.
Ved akut opståede symptomer behandles med fordel to gange om ugen.
Kroniske/langvarige symptomer behandles ofte en gang ugentligt.
Jo længere tid et problem har varet, des længere behandlingsforløb. Ofte vil jeg efter 1. behandling kunne give et bud på, hvor mange behandlinger, der skal til. Du skal kunne mærke bedring i løbet af 4-5 behandlinger.

Laserbehandling

Laserbehandling kan bruges til mange af de samme ting som akupunktur. Behandlingen kan bruges for sig selv eller i kombination med akupunkturen. Det bruges ofte til børn i stedet for nåle og til voksne med nåleskræk.

Kontakt mig og hør mere omkring akupunkturbehandlinger.